Top 10 dificultîți în căsătorie și cum se pot depăși

10 dificultati in casatorie si cum sa le depasiti

În fiecare căsătorie sunt dificultăți. E un dat. Lista următoare acoperă problemele comune întâlnite la majoritatea, dar situația ta este unică. Punctul cheie este să recunoașteți problema. Indiferent de problemă, tu formezi o echipă cu soțul/soția ta.

Vă amintiți ce ați promis la cununie?

“La bine și la greu”

“În boală și în sănătate”

“În bogăție și în sărăcie”

Aceste promisiuni prevesteau timpurile grele . Am știut exact ce facem când am ales să ne căsătorim , așa că nu avem nici o scuză pentru a nu pune lucrurile pe masă când apar dificultăți. Să vedem așadar, care ar fi top 10 dificultăți în căsnicie:

  1. Probleme financiare

Stresul asociat cu problemele financiare poate fi extem de mare. Dar, într-un final, sunt doar bani. Și banii nu au putere asupra devotamentului tău, sau al relației tale, dacă un le permiți. Stabilește și urmează un plan. Trăieste simplu! Simplitatea îți poate aduce mulțumire. Niciodată să nu ascunzi de soția/ soțul tău lipsurile și neajunsurile.

  1. Copii neascultători

Până și cei mai cuminți copii din lume , la un moment dat, pot fi neascultători și victima numărul 1 este relația dintre mamă și tată. Așa că amintește-ți asta: căsătoria este pe primul loc. Nu copii, ci casatoria! Ai grijă de relația cu soțu/soția ta și , împreună, veți fi pregătiți să vă confruntați cu orice ar face copilul. Pentru cei divorțați este foarte important să păstreze legătura,  indiferent cât de greu ar fi.

  1. Imaturitate

Relațiile se maturizează în timp. Dacă încă vă comportați unul cu altul ca atunci când v-ați căsătorit, ar cam fi  timpul  ca relația voastră să crească. Implicați-vă în grupul căsătoriților la biserică. Când sunteți în preajma familiștilor, sau a discuțiilor despre viața de familie, este mai ușor să îți focalizezi atenția pe creșterea și maturizarea căsniciei voastre.  Iubiți-vă unul pe altul cu “voce tare”. Investiți în căsătorie ca și cum viața voastră ar depinde de asta. Și într-adevăr depinde!

Citește și: Cum să evitați divergențele când vă întoarceți înapoi acasă?

NESTAtornicie

Este o problemă des întâlnită în căsătorie. Poate nu avem relații intime cu alte persoane dar suntem cu toții vinovați de nestatornicie, când vine vorba de timp, atenție, priorități, felul în care folosim resursele, și mult mai mult. O modalitate de a rezolva asta este să te rededici soției/ soțului. Impresionează-l ca la început. Spune-i clar care sunt prioritățile tale și cui dedici timp și atenție.

  1. Mutatul

Este un fapt că americanii își schimbă cariera de vreo câteva ori în viață. Asta înseamnă să te muți într-un alt stat sau altă țară. Mutatul este un stres imens. Indiferent din cauza cui trebuie să vă mutați hotărăște-te să fii alături 100% și nu te plânge. Fă tot ce poți să te încadrezi în noua comunitate. Gasește o biserică. Implică-te! Bucură-te de prezent! Lasă trecutul în urmă!

  1. Boala

Uităm cât de mult depindem unul de altul până când unul se îmbolnăvește. Dacă ești sănătos fă tot ce îți stă în putere și fii slujitorul celuilalt. Desigur este greu să faci tu totul, dar faptul că îți dai silința, face diferenta.

  1. Depresia

Fiecare trece prin stări emoționale în viață. Din nou, trebuie să ai o atitudine de slujitor, să fii gata să faci ceva în plus, și să pui interesele soțului/soției înainte de ale tale. Găsește în Dumnezeu sursa ta de fericire. Fii un model de bucurie pentru partenerul tău. Apelează la doctori dacă este nevoie.

Citește și: Cum să fiți transparenți în căsnicie?

  1. Dezinteres

Uneori se întâmplă chiar în primul an . Alteori se poate să apară după zeci de ani. Indiferent câti ani aveți împreună, dezinteresul și plictiseala se pot foarte ușor instala. Să nu simți nimic special în relație este o greutate pentru oricine, dar nu trebuie să fie. Treaba noastră este să fim conștienți de relația pe care o avem. La început nu te-a acceptat din prima fără ca tu să nu faci nici un efort de a o cuceri. Așa că de ce să te oprești acum? Când ați fost “la întâlnire” ultima dată? I-ai spus în ultima vreme cât este de frumoasă?

Ce zici să-ți iei o zi liberă doar pentru ea?

  1. Cariera

 Am vorbit deja despre mutat, dar problemele legate de carieră pot apărea fără să-ți schimbi locația. Ține-o la curent cu tot ce se întâmplă. Cere-i părerea. Fă tot ce-ți stă în putere să păstrezi timpul petrecut cu familia și promovează o cultură a muncii care respectă valorile familiei.

  1. Cuibul gol

Investim foarte mult în copii. Dacă nu suntem atenți relația cu soțul/soția poate fi neglijată. Pregătește-te pentru ziua aceea investind în nevasta ta acum. În loc să jelești copiii care au plecat, încearcă să sărbătorești libertatea pe care o ai acum și investește mai mult timp și interes în căsătorie. Din nou, este vorba despre voință.                                

Care a fost cel mai dificil moment pe care l-ați depășit?

Ți-a plăcut ? Distribuie

Cauta dupa temă si cuvinte cheie

Ți-a plăcut ? Distribuie

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Postari similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *