Soțul tău este diferit de tine!

Unul dintre factorii care creează multe tensiuni în familie sunt diferențele dintre noi, ca bărbați și femei. De la simple banalități, la aspecte mai profunde, toate acestea creează probleme. Stimate soții, fiți îngăduitoare cu soții dumneavoastră! Sunteți foarte diferiți și trebuie să aveți multă răbdare unul cu altul!

Iată ce scrie Mihai Coste în cartea Ilustrații, maxime și reflecții, apărută la Editura Mega în anul 2018:

„Stimată soție, să ai întotdeauna în vedere faptul că soțul tău este dotat cu un sistem hardware mai puțin performant decât al tău! Procesorul nu lucrează la fel de repede, astfel că trebuie să ai răbdare cu el! Stă destul de prost cu ramii, așa că nu ține minte întotdeauna ce ai spus în secundele precedente! Harddisk-ul are mai puțini gigabytes, astfel că va fi obligat să mai uite din evenimentele trecute ale familiei!

Camera web are mai puțini pixeli, așa că nu surprinde toate detaliile pe care ai vrea să le aflii de la el, rememorând – de pildă – ultima nuntă unde ați fost împreună! Placa video nu poate reproduce realitatea în prea multe culori, astfel că întrebări de genul: „Cum a fost la serviciu…” vor primi în general răspunsul sec: „Bine!”. În fine, placa de sunet nu este la fel de performantă ca și a ta, așa că exprimările lui cu greu vor împlini toate așteptările tale!”

Citește și: Ce faceți dacă soțul vostru se uită la pornografie?

Dincolo de zâmbetul pe care îl avem poate acum pe buze, vă provocăm să reflectați la realitățile exprimate.

Pur și simplu, soțul dumneavoastră este foarte diferit! Nu puteți avea aceleași așteptări de la el ca și de la o altă femeie! Așa l-a creat Dumnezeu – sau așa este ca urmare a căderii în păcat – și trebuie să vă pliați așteptările la capacitățile lui. Pe de altă parte, este adevărat că și noi – soții dumneavoastră – trebuie să avem înțelepciunea de a încerca mereu să ne depășim propriile limite. Dacă vrem, putem vorbi ceva mai mult și putem încerca să fim mai curtenitori, la fel ca în prima zi. Una peste alta, dacă fiecare ne străduim să acordăm atenție, multă atenție partenerului sau partenerei de viață, toate efectele negative ale diferențelor dintre noi vor putea fi contracarate.

Vă dorim cât mai multă comunicare și înțelegere, dincolo de toate diferențele!

 

Sursă foto: https://www.lovepanky.com/

Ți-a plăcut ? Distribuie

Cauta dupa temă si cuvinte cheie

Ți-a plăcut ? Distribuie

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Postari similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *