Șase idei care îți vor ține copiii departe de canapea

6 idei care iti vor tine copilul departe de canapea

Prietena mea, Raluca își amintește întâmplarea verii trecute. Se întorcea acasă înainte de prânz și își găsi copiii încă în pijamale. Stăteau tolăniți ca niște zombie pe canapea în fața televizorului. Erau într-o stare de lene totală. „Nu mai suportam o secundă să privesc la ei, așa leneși și neinteresați”, spusese ea. „Era timpul pentru o schimbare!”

Fără niciun fel de organizare, în vacanțe copiii tăi ar putea coborî într-un abis continuu de vizualizat Youtube, Facebook și de consumat mâncare nesănătoasă. Pentru a evita asta, vă prezentăm șase moduri prin care poți înlătura starea de lene și inactivitate din căminul tău.

  1. Menține orele de zi cu zi

Dacă copiii tăi stau treji până în revărsatul zorilor, este normal ca ei să își dorească să doarmă întreaga dimineață. Încearcă să îți faci familia să păstreze un program rezonabil. Chiar și atunci când copiii nu sunt la școală. Astfel vor realiza mai multe și vă veți bucura cu toții mai mult în timpul zilei. In felul acesta, inevitabila tranziție înapoi la școală, va fi mult mai ușoară.

2. Dă-le niște sarcini în timpul vacanței

Cu toții avem acele lucruri de care ne-am ocupa dacă am avea timpul necesar. Fie că este vorba de făcut ordine în dulapurile copiiilor sau de pus decorațiunile la loc în debara, ai o oportunitate extraordinară de a mai pune lucrurile la punct prin casă în timpul vacanței. Împarte sarcini fiecărui copil și realizați câte ceva!

3. Concentrează-te pe servici

Să oferi din timpul tău celor nevoiași devine destul de greu cu rutina unei săptămâni de școală. Organizează-te în așa fel încât să îți faci planuri în timpul vacanței pentru a fi voluntar la un centru cu persoane cu nevoi speciale. Sau o organizație non-profit. Și îți amintești de dulapurile puse la punct în numărul doi ale acestei rubrici #2? Cu siguranță ai multe jucării și haine care le-ai putea dona acestor tipuri de organizații. Implică-ți copiii în a face donațiile respective.

4. Pune limite timpului alocat televizorului

Ispita tabletelor, telefoanelor și programelor TV poate face ca vacanța să devină un timp irosit aiurea în fața unor ecrane. Folosește un sistem de monitorizare a timpului alocat tehnologiei pentru a menține la un nivel rezonabil acest tip de distracție. Motivează-ți copiii în a încerca diferite alte activități.

5. Planifică timp cu prietenii

Fă-ți planuri anticipat cu alte mame pentru a invita alți copii la tine acasă. „Trupa” ta va fi astfel ocupată și se va distra. Și poate ceilalți părinți vor face acest lucru reciproc, pentru beneficia și tu de niște timp liber și de liniște, de altfel atât de bine primite!

6. Dă o raită pe la bibliotecă

Biblioteca ta locală este o sursa fantastică în timpul vacanțelor. Foarte des organizează lecturi și alte programe în timpul săptămânii. Mergi acolo pentru a te bucura de cărți bune și pentru a explora încăperea! Vei fi surprins de varietatea opțiunilor și serviciilor disponibile în bibliotecile de astăzi. Asigură-te că cititul cărților este o activitate distractivă!

Cu puțină planificare, poți evita să îți transformi casa în raiul „statului degeaba” pe timpul vacanțelor și să îl folosești în schimb pentru bunăstarea familiei!

 

Ți-a plăcut ? Distribuie

Cauta dupa temă si cuvinte cheie

Ți-a plăcut ? Distribuie

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Postari similare

Un comentariu la „Șase idei care îți vor ține copiii departe de canapea”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *