Patru modalități prin care să îți protejezi familia de infidelitate

Cum să-ți protejezi familia de infidelitate

Adevărata tragedie a infidelității este că multe căsătorii sfârșesc prin divorț. Într-o secundă, încrederea și siguranța care constituiau fundația solidă a unei căsătorii sănătoase, sunt distruse.

Infidelitatea este un intrus care caută să facă „curat” în urma sa.

Din nefericire, este nevoie de ani întregi de munca asiduă pentru a reclădi cele de mai sus. Motivul este simplu. După o avalansă de zăpadă, ai încercat vreodată să mergi pe un trotoar înghețat? Deși este posibil, vei avea mereu o stare de anxietate la fiecare pas, crezând de fiecare data că vei cădea.

Multe cupluri nu înțeleg că absența încrederii și siguranței într-o căsătorie este ca și când ai forța un om să meargă încontinuu pe gheață. Partenerul tău nu este liber să se relaxeze nicio secundă pentru că el sau ea se va lupta mereu să meargă drept.

Pentru a ne proteja căsătoria de adulter, trebuie sa luam decizia zilnică de a avea o căsătorie rezistentă acestor tentanții. Această protecție zidește încredere și siguranța, care în schimb, topesc gheața. Această siguranță vine în urma acestor patru lucruri pe care le putem face:

  1. Luați-vă un angajament pentru a continua să creșteți reciproc

În primul rând, este extrem de important să vă promiteti că trebuie să evoluați în relația cu partenerul vostru. Tentația sexuală crește, în momentul în care satisfacția în relație scade. În puține cuvinte, cu cât este mai scăzut gradul de fericire relațională, cu atât mai mai mare devine tentația de a apela la alternative care provoacă dependență ( sex, alcool, muncă, etc.). Pentru a afla de ce anume are relația voastră nevoie, întreabă-ți partenerul „Ce as putea face pentru a îmbunătăți și crește relația noastră?” Va încurajez să începeți să faceți o lista cu lucruri specifice și să alegeți câte una pe care sa o faceți săptămânal.

Citește și: 6 sugestii de întâlniri pentru cuplurile căsătorite

  1. Devin-o conștient de deciziile tale

O forță dăunătoare care lucrează contra fidelității maritale este raționalizarea. Problema onestității în ziua de astăzi se pune cam astfel: „Este în regulă, atâta timp cât nu ești prins!” sau „Nu este chiar așa rău, toată lumea o face!”.

În fiecare zi citesc un scurt poem pe care îl am deasupra computerului meu. Acest poem a devenit cheia pentru a-mi proteja căsnicia de infidelitate: „Alegerile pe care le facem zilnic, dictează viața pe care o conducem. Fii sincer cu tine însuți!”

Cu alte cuvinte, cum ne descurcăm cu lucrurile mici, ne arată cum reacționăm la cele mari. Îmi încep fiecare zi gândindu-mă la alegerile pe care le voi face și care îmi vor dicta viața. De exemplu, dacă îmi petrec prea mult timp vorbind cu o colegă la muncă, trebuie să conștientizez cum acest fapt îmi slăbește protecția sau cum mă va face propice unei aventuri (emoționale atât cât și fizice). Ultima parte, „Fii sincer cu tine însuți”, spune pur și simplu că trebuie să știm care sunt dorințele lui Dumnezeu pentru viața noastră și să rămânem fideli acestora. Odată ce suntem conștienți de alegerile noastre, ne putem îndrepta spre al treilea pas.

  1. Trasează o linie și stai la o distanță sigură în spatele ei!

Îmi povestea un prieten că a fost odată a fost în vizită în Hawaii… eu și familia mea am fost prinși într-o furtună serioasă. La un moment dat, valuri de zeci de metri înălțime se izbeau de hotel. Se auzea ca și cum cineva ar fi tras în noi. Din dorința de a ne apropia de valurile monstruoase, eu și tatăl meu am trecut de semnul care spunea: „Pericol dincolo de acest punct!”. Când ne-am aflat pe margine, o undă uriașă ne-a izbit la pământ. În timp ce râdeam și băteam palma, paznicii hotelului ne-au găsit și ne-au explicat că nu doar valurile constituiau un pericol. Adevărata problema erau rocile, care se sfărmau și se zdruncinau de fiecare data când un val le lovea. Ne-a fost foarte greu sa credem asta! Motivul pentru care hotelul amplasase semnalele de pericol departe de marginea apei, era pentru a crea o zona de siguranță. Cu alte cuvinte, au lăsat loc greșelilor. În acest fel, dacă cineva greșea și trecea de linia stabilită, nu risca să fie ucis.

Citește și: Cultivarea armoniei în cuplu

Dacă vrei să îți protejezi căsnicia de ideea unei aventuri, trage o linie de demarcație și păstrează o distanță sigură până la ea.

Pentru fiecare persoană, această linie este diferită. Unii oameni nu vor fi în stare să facă călătorii de afaceri sau să lucreze până târziu cu un coleg de sexul opus. Alții nu vor putea să întâlnească o anumită persoană sau nu se simt în regulă să meargă la sală. Oricare ar fi situația, fii determinat să tragi linia. Cum oricine face greșeli, să ai o zonă în care le poți exercita, poate face diferența între o situație compromițătoare sau pierderea mariajului.

  1. Fii răspunzător de o persoană

Ultimul pas înspre a menține fidelitatea maritală este prin simțul răspunderii. Acesta înseamnă să fii responsabil în privința unei alte persoane sau a mai multora, în cadrul angajamentului făcut. Dacă îți dorești să îți protejezi căsnicia, te încurajez să îți rogi un prieten bun, preot, duhovnic, sau coleg de muncă să te ajute sa îți dezvolți simțul răspunderii. Ingredientul important este sa pui întrebări grele. De exemplu, „Ți-ai compromis standardele săptămâna trecută?” sau „Ai încercat să îți împlinești nevoile personale cu altcineva decât soțul/soția ta?”. Aceste întrebări ne fac să considerăm cu grijă și atenție alegerile noastre pentru că știm că cineva ne verifică și este alert acțiunilor noastre.

Dacă dorești să construiești o margine de protecție în jurul căsătoriei tale sau daca vrei ca partenerul tău să se vindece după urmările unei aventuri, lucrurile de mai sus vor sparge gheața relației voastre și încrederea și siguranța vor urma mai pe urmă.

Spune-ne! Ce anume faci pentru a-ți proteja căsnicia de infidelitate?

 

Sursă foto: https://datingtips.match.com

Ți-a plăcut ? Distribuie

Cauta dupa temă si cuvinte cheie

Ți-a plăcut ? Distribuie

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Postari similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *