Patru lucruri de care un copil are nevoie cu adevărat

4-lucruri-de-care-un-copil-are-nevoie-cu-adevarat

Atunci când copiii mei erau mici, niciodată nu mi-am pus întrebarea cât de mult au ei nevoie de mine. Îi hrăneam, îi spălam, îi îmbrăcam și mereu aveam grijă de ei. Când ei plângeau, prezența și atenția mea era o alinare pentru ei. Chiar și atunci când nu reușeam să descopăr motivul lacrimilor lor, puteam măcar să îi asigur că nu sunt singuri în supărarea lor. Puțini ar contrazice ideea că „mama” este ceea ce are nevoie un copilaș. Dar ce se întâmplă când copilașul crește? Îndeplinind nevoile unui copil devine mult mai dificil.

Multe mame se uită către activități și experiențe care vor completa viața copiilor lor. Noi credem că ei trebuie să fie continuu stimulați și cu multe activități. Mereu sociabili și întotdeauna gata să învețe lucruri noi. Luăm cina în mașină. Alergăm de la lecțiile de pian la activitățile sportive. Și sperâm că ai noștri copii se vor uita înapoi și vor aprecia cât de bogată a fost viața lor. Asta datorită multitudinii de activități în care au fost implicați. Și în tot acest process, uităm prea des de ceea ce copiii noștri au nevoie cel mai mult. Iată patru lucruri de care copiii au cu adevărat nevoie de la mamele lor.

1.    Să se simtă în siguranță, să fie provocați și înțeleși

Tu ești mama. Copiii tăi au nevoie de tine. Mai mult decât un nou sezon din sportul lor preferat, ei au nevoie de cineva care să le poată spune că e în regulă să o iei mai ușor și să te retragi. Mai mult decât au nevoie de cea mai bună școală, ei au nevoie de cineva care este dispus să îi provoace pentru a-și atinge potențialul maxim. Și mai mult decât ar avea nevoie de cele mai noi haine sau de cel mai nou joc video, ei au nevoie  de cineva care înțelege că adevărata lor valoare nu vine din cât de bine arată sau dacă urmează cele mai recente tendințe.

2. Sprijinește-i atunci când cad

Mai mult decât orice altceva, copiii tăi au nevoie de cineva care îi va prinde atunci când cad. Cineva care vede când ei sunt supărați și se bucură împreună cu ei când reușesc. Copii tăi au nevoie de tine.

3. Nevoia de siguranță

Suntem prinși între ciocanul și nicovala creșterii copiilor într-o cultură în continuă mișcare. Ne face să uităm faptul că siguranța și securitatea respectării iubirii materne este cea care dă copiilor baza de care au nevoie pentru a-și lua zborul cu success pe cont propriu. Nu abilitatea de a rezolva fiecare problemă a lor te face atât de important. Din contră, este abilitatea ta de a fi cu ei. Însuși prezența ta. Cea care le amintește că nu sunt singuri în această călătorie.

4. Copiii au nevoie să fie iubiți

Iar acesta este punctul în care mamele excelează. Acesta este capitolul la care suntem cele mai bune. Să ne iubim copiii. Înveselindu-i în orice încercare, să-i sprijinim după orice cădere. Dragostea unei mame este legendară pentru că este unic de puternică pentru binele unui copil. Nici un program, nici o activitate sau expert nu o poate înlocui pentru nici un preț.

 

Mamă, ceea ce copiii tăi au nevoie cel mai mult ești chiar tu.

Iubește-i, hrănește-i, plângi cu ei și laudă succesul lor. Copilăria nu a fost niciodată făcută să fie un maraton de activități pentru a ieși în față sau a deveni un success commercial. Copilăria este un timp pentru a demonstra copiilor noștri ce face viața cu adevărat bogată. Întotdeauna va fi un alt program la care pot să participe. Un alt sport. O altă activitate de încercat. Dar nu este nici un înlocuitor pentru tine.

Ți-a plăcut ? Distribuie

Cauta dupa temă si cuvinte cheie

Ți-a plăcut ? Distribuie

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Postari similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *