Nu instaurați în căsnicie „legea tăcerii”!

Nu instaurați în căsnicie LEGEA TACERII

Atât timp cât comunicăm, avem la îndemână principalul instrument de vindecare a multor probleme cu care se confruntă. Când un soţ, sau ambii, devin un emițător defect, care nu mai transmite nimic, am pierdut acest instrument și am creat una dintre principalele surse ale tensiunilor din căsnicie. Vă provocăm să nu instaurați niciodată între dumneavoastră „legea tăcerii”! Ca să înțelegeți mai bine la ce facem referire, vom apela la o ilustrație.

Iată o povestire cu tâlc relatată de Mihai Coste în cartea Ilustrații, maxime și reflecții, apărută la Editura Mega în anul 2018:

„După mai multe episoade de ceartă, un soț i-a spus soției: „Așa nu mai merge! De astăzi, în familia noastră, instaurăm legea tăcerii! Eu nu vorbesc cu tine și tu nu mai vorbești cu mine!”. Zis și făcut! Într-o dimineață însă, el trebuia să se trezească la orele 5.00, ca să prindă avionul pentru o afacere importantă.

Ca să nu vorbească cu soția lui, i-a scris doar un bilet în care o ruga să îl scoale la orele 5.00 și l-a lipit pe frigider, unde se puneau toate bilețelele importante. S-a culcat liniștit… însă, când s-a trezit, a constatat că afară e lumină, iar ceasul indica orele 9.00. Supărat foc, s-a dus spre frigider cu gândul să ia bilețelul, să i-l arate soției și să înceapă o ceartă cum nu s-a mai văzut… Ajuns la frigider, a constatat că lângă bilețelul lui era un altul, lăsat de soție, pe care scria: „Scoală-te, este ora 5.00!”. N-a mai avut ce spune: ea respectase legea tăcerii, așa cum îi ceruse el!”

Citește și: Răbdarea și atenția reciprocă în căsnicie

Una dintre cele mai nocive forme de răzbunare este cea care se consumă în căsnicie, între doi soți.

Când unul începe să răspundă celuilalt cu aceeași monedă, în curând relația respectivă – iar apoi întreaga familie – va deveni un câmp de luptă, în care totul sau aproape totul este permis. Adesea, se pornește de la o lipsă acută de comunicare. Este și cea mai simplă modalitate prin care poți să-ți pedepsești partenerul de viață – privându-l de orice feed-back din partea ta. Câte însă nu se întâmplă pe măsură ce aplici sau aplicați „legea tăcerii”? De pe plan mintal, unde se concep cele mai întunecate scenarii privind motivele celuilalt, până pe planul relațiilor extra-familiale, relația de căsnicie se destramă. Suferă, în cele din urmă. Amândoi soții și alături de ei copiii, părinții și toți cei dragi, care ar fi dorit să-i vadă fericiţi împreună.

Vă sfătuim să nu apelați niciodată la „legea tăcerii”!

 

Ți-a plăcut ? Distribuie

Cauta dupa temă si cuvinte cheie

Ți-a plăcut ? Distribuie

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Postari similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *