Mămicile și prietenia

Mămicile și prietenia

„De aceea, mângâiaţi-vă şi întăriţi-vă unii pe alţii, cum şi faceţi în adevăr” (1 Tesaloniceni 5:11)

” Prietenul adevărat iubeşte oricând şi în nenorocire ajunge ca un frate.” (Proverbe 17:17)

Cum înveselesc untdelemnul şi tămâia inima, aşa de dulci sunt sfaturile pline de dragoste ale unui prieten.” (Proverbe 27:9) 

Prietenia este un dar de la Dumnezeu! Se creşte în timp, cu efort şi implicare,  se dezvoltă dacă investeşti calitate şi-ţi aduce bucurii în timpuri bune, dar mai ales în vremuri grele. Analizând prieteniile mele cu alte mămici, am găsit câțiva factori care împiedică buna dezvoltare a relațiilor sănătoase:

1. Nu ne cunoaștem îndeajuns de bine; 

știm unele despre altele anumite părticele și pe baza lor punem etichete definitive. Nu de puține ori mi s-a spus: „Nu ești cum credeam!”, „Aveam altă impresie despre tine!”☺

Citește și: Dintr-un copil care se tăvălea pe jos, într-un copil ascultător

2. Avem prejudecăți prea adânc întipărite în mintea noastră, pe care ajungem să le credem realitate. Zvonuri auzite, frânturi de părere moștenite sau „insuflate” de alții ne dirijează păgubos relațiile.

3. Suntem invidioase! 

Da, trebuie să recunoaștem asta, cu toată rușinea! Când vedem în alte femei calități care nouă ne lipsesc, evităm prieteniile prea apropiate, fără să ne dăm seama cât pierdem. Când ne înconjurăm cu oameni de calitate, ne motivăm să fim mai bune, mai ordonate, mai gospodine.

4. Judecăm ceea ce nu cunoaștem:

vedem o bucățică de puzzle și credem că știm întregul tablou. Nu știm luptele, frământările, zbuciumul unora dintre noi, dar avem pretenția că înțelegem tot. Credem tot ce auzim despre alții, fără să trecem prin filtrul rațiunii. Vedem o mamă cu un copil, o judecăm de ce nu are 2..alta are 6, o punem la zid pentru inconștiență, etc. 

5. Judecăm pe alții după standarde înalte, în timp ce pentru greșelile noastre găsim motivații pline de îndurare. 

Cu alții suntem aspre și urmăm legea în toate micile detalii, dar când greșim noi, avem explicații pline de milă. Asta ne schimba optica si vedem in altii raul intrupat, de care normal ca ne ferim.

Citește și: Cum răspunzi la asta? „Mami, vreau și eu bluză cu ELSA!”

Dragă mămică,

lasă la o parte prejudecăţile şi apropie-te de alte femei şi de alte mămici. Vei vedea ce multă bucurie îţi pot aduce nişte prietenii sincere, care te vor motiva să fii mai bună în toate rolurile vieţii tale: ca mamă, ca soţie, ca soră.

Îţi doresc prietenii binecuvântate!!!

 

Cuibul Ancuței

Ți-a plăcut ? Distribuie

Cauta dupa temă si cuvinte cheie

Ți-a plăcut ? Distribuie

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Postari similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *