Instabilitatea socială și criza familiei contemporane!

Instabilitatea socială și criza familiei contemporane

În mod evident, pentru orice problemă, cel mai greu se găsesc soluții atunci când ele trebuie conturate pe un fond de instabilitate. Dacă lucrurile sunt într-o continuă schimbare, soluţiile sunt extrem de dificil de găsit. Important este să descoperiți stabilitatea căsniciei dumneavoastră în relație cu Dumnezeu! Dacă nimic nu a funcționat în ultimul timp, poate sunteți în cel mai bun punct în care să încercați această alternativă!

În cartea Criza familiei (pp. 99, 100), apărută la Editura Sophia în 2011, Antonios Kallierghis exprimă următoarele:

„Caracteristica de bază a vremurilor noastre este permanenta transformare și, mai ales, neputința noastră de a înțelege. Ce? Intensitatea și semnificația transformărilor care ni se întâmplă, iar pe de altă parte, neputința de a gândi și de a pregăti acțiuni decisive proiectate pentru rezolvarea consecințelor lor. Probabil, în adânc, problema centrală de astăzi nu este atât criza, cât neputința în fața ei.

Citește și: Control vs împuternicire asupra copilului tău

Încă una din consecințele acestei fluctuații este că realitatea nu constituie un întreg comun, ci este fragmentată în realități limitate pentru fiecare om. Sau pentru toţi oamenii luați separat. Această schimbare a avut consecințe care, în ultimii 20 de ani, s-au resimțit din ce în ce mai puternic. Iată câteva: dezinstituționalizarea familiei, apariția familiei monoparentale, transformări în rolurile soților. Acest fapt se datorează și insistenței statului, dar și a altor operatori sociali de a considera acceptabile serviciile care îl situează în centru pe om, care nu-i cuprind și pe casnicii săi, societatea lui imediată. În felul acesta pot apărea multe realități destabilizatoare; individualitatea care șubrezește ajutorul reciproc, sociabilitatea, micile comunități precum familia, vecinătatea, parohia și altele.”

Vechiul dicton latin spunea: Divide și cucerește!

Nu aveți sentimentul că cineva îl aplică cu tot mai mult succes astăzi? Despre câte inițiative serioase, constante și consistente, v-a fost dat să auziți prin care lumea politică să urmărească binele sufletesc al familiei dumneavoastră? Mai mult vi se vorbește despre binele dumneavoastră individual. Trebuie să vă simțiți tot mai puțin legaţi de familie pentru a cultiva tot mai mult egocentrismul! Parcă mai mult ne durea când vedeam cum copiii erau învățați să devină tot mai solitari.

Citește și: Cum să disciplinezi copiii mai mari?

Ce facem în fața acestei situații? Acceptăm destabilizarea familiilor noastre și, în cele din urmă, dezintegrarea lor sperând că ne va fi mai bine pe cont propriu? Nu vă amăgiți! Nu suntem decât niște cifre în cadrul unor statistici, simpli angajați care să aducă plus valoare pentru alții! Mai degrabă, prețuiți familia pe care v-a dat-o Dumnezeu! Trăiți pentru ea! Chemați-L pe El în sânul ei de fiecare dată când simțiți că ceva nu este în regulă. Hristos va fi factorul vostru de stabilitate, indiferent de câtă nesiguranţă există în lume!

Vă dorim multă pace în mijlocul crizei prin care trece societatea contemporană!

Ți-a plăcut ? Distribuie

Cauta dupa temă si cuvinte cheie

Ți-a plăcut ? Distribuie

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Postari similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *