Fii o lumină de Sărbători!

Fii o lumina de sarbatori

Era o zi ca oricare alta. Mergeam la seviciu dimineața.

Pe străzile orașului începe să se simtă deja mireasma de sărbătoare. Colindătorii se aud peste tot. E sărbătoare. Pe stradă încă mai văd oameni înghetați de frig cerșindu-și pâinea. Ca în vremea Domnului Iisus. Pentru că autobuzul a întârziat să apară, am urmărit de departe ce se întâmplă cu cerșetorul de la marginea străzii. Era un bătrânel. Parcă era singurul care nu se pregătea de sărbători, ci își continua ritmul, în fiecare zi, în același loc cerând o bucată de pâine.

De multe ori am avut respingere față de astfel de oameni. Și asta pentru că îi băgăm pe toți în aceeași “oală”. A hoților, bețivilor și oamenilor leneși care preferă să cerșească, decât să muncească. Parcă pentru prima dată ceva m-a împins să merg să stau de vorbă cu el. Și timid, am făcut-o. Așa cum mi-am imaginat omul acesta nu era în stare să spună prea multe vorbe. Era băut de dimineața… Mi-a cerut bani. I-am spus că nu pot să-i dau. Însă i-am pus în geanta lui un Nou Testament micuț pe spatele căruia am ținut să-i las un mesaj și numărul de telefon. „Dumnezeu te iubește și te iartă! Nu ezita să suni!” Și i-am lăsat numărul de telefon. M-am gândit că nu avea sens să-i spun atunci prea multe că oricum nu-și va aduce aminte nimic. Însă, poate, când va prinde un moment de luciditate va avea îndemnul să deschidă acea Biblie micuță și va fi atins de mesajul ei.

Am plecat mai departe și am considerat că partea mea va fi să mă rog pentru el. I-am pus și un nume, ca să nu-l uit. El era cerșetorul pentru care m-am rugat timp de o săptămână.

Citește și: Reduceri de sezon

Și dintr-o dată s-a întâmplat o bucurie de sărbători!

El, Nicușor, așa cum eu l-am denumit, m-a sunat. Mi-a cerut ajutor. Și mi-a spus că ar vrea să fie salvat. A spus că ar vrea să învețe să trăiască altfel, dar nu știe cum! Ce interesant.. Sunt oameni în viața asta care nu au fost învățați să trăiasca frumos. Oameni care nu au niște valori formate. Pentru că așa i-au crescut părinții, tot pe stradă, în băutură și lucruri murdare. M-am bucurat enorm! Era Sărbătoare în sufletul meu!

Ne-am întâlnit și primul lucru care l-am rugat a fost să se lase ajutat și să meargă la un centru de dezalcolizare. Cei de acolo l-au primit cu mult drag. Și l-au sprijinit. Încetul cu încetul, acest om s-a transformat și a devenit un om cu principii morale și sănătoase. L-a cunoscut pe Dumnezeu și puterea lui cea mare.

Pentru prima dată am simțit minunea aceasta de Sărbători. E o minune. E o sărbătoare când un păcătos se întoarce pe drumul cel bun. Se întoarce la Dumnezeu. Mai deosebit a fost că acest eveniment s-a întâmplat în preajma Sărbătorilor de Nașterea Domnului nostru Iisus. De nașterea Domnului, un suflet a ieșit din întunericul în care trăia, la viață. Nu cred că poate fi bucurie mai mare de Sărbători.

Citește și: Cadoul perfect de Sărbători

Sunt mulți oameni care încearcă să facă milostenie și pachete de sărbători. Sunt multe feluri în care putem să devenim mai sensibili, mai umani.

Tu cum îl aștepți pe Pruncul Iisus? Cum îți pregătești inima pentru aceste sărbători? Cum poți fi tu o mărturie pentru ceilalți de Sărbători?

Dacă ai o scurtă mărturie care crezi că ar putea fi încurajatoare pentru ceilalți te invităm să ne-o trimiți!

Fii o lumină de Sărbători!

 

Cristina Turbuțan

Ți-a plăcut ? Distribuie

Cauta dupa temă si cuvinte cheie

Ți-a plăcut ? Distribuie

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Postari similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *