Este creștinește să sărbătorim Valentine`s Day?

Este creștinește să sărbătorim Valentine`s day

„Mami, ce este Valentine`s Day?”, mă întrebă zilele trecute băiețelul meu de 3 ani și jumătate.

Iar surioara de 5 ani se grăbi să răspundă în locul meu: „Valentine`s Day este o zi specială în care îndrăgostiții își fac cadouri și își spun: Te iubesc! În afară de asta magazinele sunt pline de inimoare, iar inimioarele te fac parcă să fii mai bun, să-i iubești pe cei dragi mai mult…Și atunci tati cred că îi va aduce flori mamei. 😊”

Băiețelul: „Înseamnă că Valentine`s Day se sărbătorește de mai multe ori pe an, pentru că eu am văzut că tata i-a mai adus flori mamei și altă dată.”

Ce gândesc copiii….

Și totuși, de multe ori au dreptate. Ei nu iau lucrurile cum am vrea noi să fie, cum le prezentăm, cum ar fi ideal. Le iau după cum văd că se întâmplă.

Este creștinește să sărbătorim Valentine`s Day?

Am auzit păreri pro și contra Valentine`s Day, însă o idee de acum câtiva ani mi-a rămas în minte. E o idee de la cel ce organiza acum 6-7 ani „Saptămâna căsătoriei” în Cluj și în alte localități din țară, chiar în săptămâna cu 14 Februarie. El spunea: „De ce să nu transformăm toate sărbătorile acestea lumești, în sărbători creștinești?” Diavolul este specialist în a deforma lucrurile, în a inventa altele cu sens negativ. De ce să nu ne împotrivim lui și să facem dintr-un lucru, care nu este în sine, rău, ceva bun.

Citește și: Cum mă pregătesc anul acesta de Valentine`s day?

Cred că, periodic, orice lucru necesită updatări.

Este adevărat că iubirea ar trebui să se exprime în fiecare zi. Ar trebui chiar să fie un mod de viață. Nu înseamnă că trebuie să ai abonament la florărie și să livrezi zilnic soței flori sau ciocolată. Nu va face bine nimănui acest gest. Însă azi îi duci flori, mâine o ajuți poate la spălat vase, apoi poți să o scoți la o plimbare seara prin cartier, în altă zi poți să-i exprimi cu sinceritate ce înseamnă ea pentru tine și să-i arăți respectul pe care i-l porți. Altă dată ai putea să-i dai câștig de cauză într-o situație. Să vadă efectiv că ți-e greu, dar, de dragul ei, ai lăsat de la tine. Ți-ai învins firea și ai ales să-i faci pe plac. Alte idei ar fi ca într-o zi s-o suni s-o întrebi când vii de la lucru, dacă ar trebui să te oprești la magazin să cumperi ceva. Altă dată efectiv să fii preocupat de lucrurile care știi că ei îi fac plăcere.

Sunt atâtea lucruri prin care îi poți arăta iubirea persoanei de lângă tine. De fapt, știți ce cred? Că tocmai lipsa acestor mici detalii face ca multe cupluri să ajungă la divorț.

Spun încă o dată: Iubirea nu înseamnă doar flori și inimioare. Iubirea se trăiește în fiecare zi. Însă sunt frumoase și momentele de sărbătoare, de celebrare. Te scos din rutină, îți dau aripi.

Poate că ești o soție conștiincioasă care mergi la muncă, apoi te ocupi de toate ale casei, seara mai citești ceva. Însă o sărbătoare a voastră te poate revigora. Vei sta să te gândești entuziasmată să-ți pui una din rochiile frumoase care le porți doar la ocazii, să te aranjezi, vei sta în tihnă și te vei bucura. Poate fi acest lucru ceva rău? Dacă o privești așa, cu siguranță, NU!

Este totuși creștinește să sărbătorim Valentine`s Day?

Revin la aceeași întrebare… Diavolul a depravat poate această așa-zisă sărbătoare, înceacă să dea tot mai mult în celula de bază a societății și anume familia. Ia în derâdere căsătoria și vrea să inoculeze oamenilor în minte că „e doar un act, ori dragostea noastră nu se demonstrează prin acte, ci prin fapte”. Ok, dacă este vorba de fapte, să fie faptele dragostei!

Citește și: Căsătorie de o zi sau de o viață?

Dragi tineri, familiști, îndrăgostiți și nu numai, profitați de orice zi să vă exprimați iubirea față de partener! Chiar și de Valentine`s day! Nu are cum să fie nimic rău în asta! Dacă avem o zi în care orașul este plin de îndrăgostiți și inimioare, bucură-te! Cred că așa își dorește și Dumnezeu, ca în toate familiile să fie pace și dragoste. Să fiți triști când se ia în bătaie de joc această sfântă instituție creată de Dumnezeu.

Scrieți-ne în comentarii care este părerea voastră despre Valentine`s Day? Suntem curioși să aflăm!

 

Cristina Turbuțan

Ți-a plăcut ? Distribuie

Cauta dupa temă si cuvinte cheie

Ți-a plăcut ? Distribuie

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Postari similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *