Dragă mămică aflată la primul copil…

Dragă mămică aflată la primul copil

– scrisoare pentru mine, cea de acum 9 ani –

Abia te-ai întors de la maternitate și ești nerăbdătoare să „împlinești” tot ce ai citit în ultimele luni despre creșterea copilului. Ești neliniștită și stresată, vrei să faci totul bine, să nu dezamăgești pe nimeni și mai ales, să-ți demonstrezi ție ce mamă bună poți să fii.. îți spun cu toată dragostea pentru nevinovăția ta: NU TE MAI STRESA!

Alăptează oriunde te-ai afla, acoperindu-te discret cu o eșarfă! Nu-ți cere scuze nimănui pentru că îți hrănești copilul! Bucură-te de legătura voastră unică, de perioada aceasta, când doar TU îi ești de ajuns! Așează-te comod, în urmatorii 9 ani o să fii în majoritatea timpului cu sânul în gura unui bebeluș!

Chiar dacă într-o seară nu reușești să-i faci baie și masaj puiului tău, nu se va întâmpla nimic, va crește sănătos și puternic și cu 6 băițe într-o săptămână!

Chiar dacă nu ai cumpărat cel mai scump pătuț, liniștește-te; va dormi în patul vostru pentru că iubești mirosul proaspăt de bebelus, pufoșenia și căldura lui și vrei să îl ții aproape de tine; pătuțul va deveni coș de hăinuțe curate, gata de împăturit.

Nici de căruț nu te mai stresa..e bine că nu ai luat unul mai voluminos care să nu încapă în mașină, important e să poți ieși la aer cât mai des! Pentru bebe nu contează daca are 5 roți sau bluetooth. Oricum, vreo 6 ani vei arde multe calorii urcându-l la etajul 3.

Liniștește-te și cu diversificarea..este doar o etapă în dezvoltarea bebelușului și doar pentru că nu a mâncat într-o zi păstârnacul, nu înseamnă ca ești o mamă rea. Ia-o încet, cu calm și cu multă rabdare. Peste câțiva ani o să te plângi că mănâncă prea mult.

Dacă la 8 luni nu se ridică în picioare, nu e vina ta. Copiii se dezvoltă diferit, unii sunt mai lenți, alții mai precoce. Ai tăi sunt molcomi până încep să meargă, apoi recuperează înzecit la kilometri pe oră!

Dacă la un an jumătate nu știe să spună o poezie, calmează-te și bucură-te de liniște. Vor veni zile când nu o să mai ai așa ceva în casă!!!

Bucură-te de zilele în care nu se întâmplă nimic, când ieșiți cu tati la plimbare, în parc sau pe faleză. Vor veni zile când să mergi la aprozar să cumperi ceapă va fi singura ieșire afară!!

Fă-ți prietene cât poți de repede; uită-te în jurul tău și vei găsi femei deosebite de la care ai ce învăța și care te vor sprijini și încuraja!

Nu-ți spun să-ți iubești copilul, faci asta cu toata inima, mintea și energia ta!!

Cu mult drag, mama care vei deveni!

 

Cuibul Ancutei

Ți-a plăcut ? Distribuie

Cauta dupa temă si cuvinte cheie

Ți-a plăcut ? Distribuie

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Postari similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *