Dragă bunică..

Draga bunica

Aș vrea să-ți spun niște secrete pe care fiica ta, mamă la rândul ei, nu ți le împărtășește de teamă să nu te împovăreze sau să te întristeze. Deși tu bănuiești câteva din ele, eu voi completa lista.

  1. Uneori îi este FOARTE GREU

Fie că lucrează sau stă acasă. Dacă are un copil sau trei (sau cinci), dacă trăiește la țară sau la oraș, aproape sau departe de tine.. sunt unele zile în care toate merg pe dos: copiii se trezesc mofturoși, mașina de spălat se strică, ciorba nu are gust, soțul lucrează până târziu și ea simte că este la capătul puterilor; dacă o suni într-o asemenea zi sigur îți va spune: „Bine că suntem sănătoși!”, dar în inima ei este o furtună de sentimente și neputințe. Se gândește mereu la tine, la zilele când era ea copil și nu-și amintește ca tu să fi țipat așa cum o face ea uneori la copiii ei; asta o umple de vinovăție.

2.  Te protejează foarte mult!

Nu-ți spune când îi este rău, când este supărată sau când nu mai poate, pentru a nu te întrista. Știu sigur că și tu faci la fel cu ea!

3. Are nevoie de ajutor!!!

Chiar dacă nu-ți arată prea des, este de multe ori copleșită de treburi și ar avea nevoie de tine, de ajutorul tău. Fă-i o oală de ciorbă sau o plăcintă, stai jumătate de zi cu copiii sau pune-i câteva borcane de gogoșari! Pot părea lucruri mărunte, dar pentru ea sunt dovezi de iubire și înțelegere!

4. Are nevoie de încurajări!!!

Numai o mamă poate să înțeleagă o altă mamă. Vezi și tu ce vremuri grele trăim, câtă presiune se pune pe biata tânără, care pe lângă carieră și copii, trebuie să aibă și casa impecabilă, și părul aranjat, și mâncare bio în frigider. Nici comparațiile cu alte femei nu ajută, așa că o vorbă bună spusă de tine poate să-i dea putere pentru câteva zile!! Apreciază calitățile ei și spune-i din când în când ce treabă bună face. Poate nu-ți dai seama, dar te are ca model și tot ce face bun a învățat de la tine!

I se umple inima de bucurie când își aude copiii vorbind despre tine…

Despre lucrurile interesante pe care le împărtășești cu ei, despre poezii sau rugăciuni învățate de la tine! Așa că profită de timpul petrecut cu nepoții tăi și dă-le tot ce ai mai bun! Iubește-i și îmbrățișează-i cât poți de mult!

Fiica ta crește oameni, așa că ajut-o cât poți de mult..de rezultatul final vă veți bucura cu toții!!

 

Cuibul Ancutei

Ți-a plăcut ? Distribuie

Cauta dupa temă si cuvinte cheie

Ți-a plăcut ? Distribuie

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Postari similare

Un comentariu la „Dragă bunică..”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *