Despre înțelepciune

Despre înțelepciune

Pe măsură ce trec anii, citind și meditând despre înțelepciune, descopăr cât de puține știu despre această minunată comoară. Încercând să aflu mai multe, am aflat că înțelepciunea:

  1. Vine de la Dumnezeu

„La Dumnezeu este înţelepciunea şi puterea; sfatul şi priceperea ale Lui sunt.” Iov 12:13 „Înțelepciunea vine din Duhul Lui Dumnezeu” Exodul 31:3. Dumnezeu este Înțelepciunea Desăvârșită; El este sursa de unde o poți primi, Singurul care ți-o poate da. Nu încerca să o cauți în altă parte, pentru că nu o vei găsi.

  1. Vine dacă este cerută; 

Proverbe 2.3 „dacă vei cere înţelepciune şi dacă te vei ruga pentru pricepere,” Iacov 1.5 „Dacă vreunuia dintre voi îi lipseşte înţelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă şi fără mustrare, şi ea îi va fi dată.” Așa cum Solomon a cerut, o pot face și eu; Dumnezeu dă cu mână largă celui care se încrede în El și puterea Lui.

Citește și: Învățându-i pe copii: MODESTIA

  1. Vine în timp

Acum 10 ani, proaspătă soție și mămică aveam o anumită perspectivă asupra vieții; credeam că știu multe despre multe, dar timpul mi-a dovedit că de fapt știam prea puțin. Căpătarea înțelepciunii este un proces care se încheie o dată cu viața; nu poți spune într-un punct din viață: „Știu tot!”

  1. Vine din experiențe 

Dumnezeu găsește modalități și prilejuri să te lumineze daca îi ceri; pe măsură ce înaintezi în viață și treci prin felurite încercări, descoperi adevăruri și înțelesuri despre Dumnezeu, fericire sau scopul nostru pe pământ. Un om care are un mers lin prin viață poate afla multe din cărți, dar altul, cernut și încercat, învață din propriile trăiri. Dacă trece prin aceeași experiență de mai multe ori și nu învață nimic, atunci există o problemă.

  1. Vine pe bucățele

Nu te trezești peste noapte „inundată” de gânduri înțelepte; din experiențele trăite aduni frânturi care puse cap la cap îți luminează mintea, îți oferă claritate și întăresc convingerile bune.

Citește și: Femeia plăcută lui Dumnezeu

  1. Se arată în purtare

Psalmul 101:2 „Mă voi purta cu înţelepciune pe o cale neprihănită” Coloseni 4:5 „Purtaţi-vă cu înţelepciune faţă de cei de afară; răscumpăraţi vremea”. Când ești ghidat de înțelepciune, faptele tale o arată deslușit. Nu trebuie să trâmbițezi în gura mare: „Sunt înțelept!”; ceea ce faci, acțiunile tale, mersul tău în viață, o arată mai mult decât cuvintele.

 

Ce spuneți? Ce credeți voi? Cum vedeți înțelepciunea?

Vă doresc revărsări de înțelepciune!☺

Sursa foto: unsplash

 

Cuibul Ancuței

Ți-a plăcut ? Distribuie

Cauta dupa temă si cuvinte cheie

Ți-a plăcut ? Distribuie

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Postari similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *