De ce nu ne putem împăca?

De ce nu ne putem împăca

În orice familie există conflicte de scurtă durată. Ce ne facem însă când intervine unul de lungă durată și vedeți că nu vă mai puteți împăca? Cum se explică că nu reușim să-l depășim? Cum influențează diferențele dintre bărbați și femei desfășurarea conflictelor? De multe ori abordăm greșit problema ivită și nu reușim să o soluționăm!

Iată ce relata Mihai Coste în cartea Ilustrații, maxime și reflecții, apărută la Editura Mega în anul 2018:

Cineva spunea că, într-o căsnicie, bărbații sunt ca un circuit electric legat în paralel, pe când femeile sunt ca un circuit electric legat în serie! În cazul bărbaților, când se arde „un bec”, merg celelalte. De exemplu, are probleme cu soția, dar se joacă cu copiii. În cazul femeilor, când se arde „un bec”, nu se mai aprinde nici unul. De exemplu, până nu rezolvi problema care a dus la cearta de ieri, toată viața este dată peste cap!”

Citește și: Top 10 dificultăți în căsnicie și cum le pot depăși

Stimate soț, în calitate de bărbat fă primul pas și străduiește-te să găsești soluția conflictului care persistă de ceva timp în căsnicia voastră! Apoi împăcați-vă! Gândește-te bine la ceea ce s-a întâmplat! Mai mult ca sigur, este ceva care ți-a scăpat sau peste care ai trecut prea ușor, deoarece soția ta nu reușește să depășească acel moment. Dacă nu ai nici un răspuns personal, comunică cu ea. Desigur, deja este grav că nu știi ce o deranjează, dar cu mult tact încearcă să obții un răspuns de la ea, fără să o jignești sau să o acuzi. Orice ar fi, nu zâmbi ironic și nu trata problema ei cu ușurință.

Este foarte important să-i comunici (verbal și non-verbal) că îți pasă, că îi acorzi atenție și că vrei să  soluționați conflictul. Până nu faci acest lucru, probabil nimic nu se schimbă. Și pentru ca totul să fie cât mai ușor pe viitor, după ce ați ajuns la un numitor comun, rugați-L pe Dumnezeu împreună – într-o scurtă rugăciune – să vă dea înțelepciune pentru a nu mai greși la fel.

Vă dorim să vă împăcați cât mai repede după orice conflict!

Ți-a plăcut ? Distribuie

Cauta dupa temă si cuvinte cheie

Ți-a plăcut ? Distribuie

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Postari similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *