Dacă vrei să ajuți o mamă…

Dacă vrei să ajuți o mamă

Trăim vremuri tare ciudate: suntem conectați mai mult decât oricând și totuși mulți dintre noi se simt singuri, părăsiți și lipsiți de importanță. Mamele sunt adesea cuprinse de astfel de sentimente; dacă vrei să faci o faptă bună, îți las mai jos câteva idei pentru care orice mamă îți va fi recunoscătoare:

  1. Stai cu copiii câteva ore

Chiar dacă are un copil sau mai mulți, dacă abia a născut sau are copiii mai mari, orice mamă simte nevoie să mai iasă din casă, să se detașeze (atât cât poate) de copii și de treburile zilnice. Uneori e greu pentru că nu are cu cine să îi lase pe cei mici, așa că puțin ajutor din partea ta este binevenit și foarte apreciat.

2. Pregătește-i ceva de mâncare

Nu trebuie să fie ceva sofisticat, ci gândește-te la ceva ușor, gustos, care să mulțumească gusturile copiilor și să ușureze viața mamei pentru câteva ore.

3. Invit-o la tine, cu copiii

Stați de vorbă, beți un ceai, în timp ce micutii se joacă împreună. Dacă e frumos afară, mergeți într-un parc și bucurați-vă de aerul curat!

4. Du-i o prăjitură

Fie o faci tu, fie o cumperi, acest mic răsfăț îi va umple inima de recunoștință.

5. Invit-o la o cafea

Nimic deosebit sau extravagant. Doar savurați o cană împreună jumătate de oră, fără să tragă nimeni de fusta voastră.

6. Dăruiește-i o carte bună!

Dacă citești ceva frumos, dă mai departe! Uneori, simplul gând că cineva și-a amintit de mine face mai mult decât lucrul oferit!

7. Încurajeaz-o printr-un mesaj

Cea mai simplă dovadă de prietenie, cel mai ieftin gest și totuși, câtă bucurie aduce unei mame copleșite de vase de spălat și haine de călcat!

8. Pregătește-i un coș cu bunătăți

o cremă de mâini, o ciocolată bună, o sare de baie, mărunțișuri care să-i înveselească ziua. Nu trebuie să fie ziua ei sau 8 martie, orice zi poate fi sărbătorită cu mici atenții.

9. Dăruiește-i flori!

Găsești buchețele minunate la 10 lei la Lidl sau Kaufland, cu care poți face o bucurie unei mămici.

Cu siguranță, știi și alte gesturi care ar însenina ziua unei mămici. Te provoc să faci o bucurie chiar săptămâna aceasta și-ți garantez că și inima ta va simți bucuria dăruirii!

 

Cuibul Ancutei

Ți-a plăcut ? Distribuie

Cauta dupa temă si cuvinte cheie

Ți-a plăcut ? Distribuie

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Postari similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *