Cum să pui capăt blestemelor din familie?

Cum sa pui capat blestemelor familiale
Cu toții le avem – amintiri negative, trăsături de caracter și lupte în urma creșterii noastre și a trecutului nostru.

Să spui cuvintele „Te iubesc”, sau să arăți afecțiune fizică partenerului sau copiilor tăi, poate fi o dificultate. Sau poate fi vorba despre ceva dureros. Lupta de a face față unui temperament dezechilibrat sau cea de a nu-ți pierde cumpătul spunând ce nu trebuie într-un moment de furie. Poate fi până și ceva dăunător. Precum o dependență de substanțe sau abuz fizic.

Aceste lupte sunt foarte reale. Când sunt transmise de la o generație la următoarea, aceste obiceiuri sau trăsături negative iau numele de blesteme familiare. Și cu toții le avem, fie că sunt mari, evidente sau mici și ascunse. Dar să afirmi că tu nu te poți schimba pentru că așa ești sau pentru că așa ai fost crescut, nu este o scuză acceptabilă. Oricare ar fi blestemul, este momentul să îl dezlegi înainte de a fi transmis generațiilor viitoare. Vă prezentăm câteva idei practice care pot ajuta la ruperea blestemelor familiare:

ADMITE că există o problemă!

Primul pas spre schimbare în orice domeniu al vieții noastre este sa conștientizăm că felul în care facem anumite lucruri nu funcționează și nu este benefic scopului nostru final. Am cunoscut mulți oameni care scuzau și justificau mult din comportamentul lor greșit. Pur și simplu din cauza că aveau un anumit nume de familie, spunând „Ei bine, mă comport așa din cauza că sunt de al lui __. ” Un nume de familie nu este o scuză pentru a-ți pierde cumpătul, a vorbi fără să gândești, nepăsându-ți pe cine rănești. Sau a nu spune un „Te iubesc” acelora care au nevoie să-l audă. Trecutul unei persoane nu este principalul factor determinant în viitorul ei. Alegerile ei sunt. Până nu recunoști că această luptă este o problemă, nu îți vei da niciodată silința pentru a găsi o soluție. Deci, începe prin a fi sincer cu tine însuți și admite că există o dificultate. 

ÎNCEPE procesul de schimbare!

Aici este punctul în care „radiera întâlnește linia trasată de creion”. Când te-ai determinat să te schimbi pentru tine. Pentru familia ta și pentru viitorul tău. Asta nu înseamnă că schimbarea se va produce doar pentru că ți-ai dorit asta. Trebuie sa îți iei un angajament pentru a anticipa căderile și pentru a te corecta în acțiunile și comportamentul tău. Poate vei avea nevoie să ceri ajutorul cuiva (sau chiar întregii tale familii), pentru a-ți aminti sa fii responsabil în noul tău angajament. Și când vor face aceasta, este important să nu îți asumi o poziție defensivă, ci una umilă. Dacă blestemul familiei tale este mai grav, poate vei avea nevoie de ajutor din exterior. Acesta va fi un proces cu urcușuri și coborâșuri, dar poți reuși dacă rămâi concentrat pe rezultatul final.

CONCENTREAZĂ-TE să pui capăt blestemului!

Blestemele familiare sunt grele de rupt. Dacă procesul ar fi fost simplu, oricine ar fi putut să o facă. Deci, odată ce ai admis existența problemei și ai început procesul de schimbare, este imperativ să mergi până la capăt pentru a rupe blestemul. Continuă să muncești până vei ajunge să faci schimbările necesare pentru viitoarele generații ale familiei tale. Nu este corect față de copiii noștri că ei să înfrunte blesteme familiare în viitorul lor pur și simplu din cauza că noi nu am fost dispuși să le înfruntăm în prezent. Pentru binele tău, al copiilor tăi, și al nepoților tăi – ține-te de ruperea blestemului!

 

Notă: Rândurile de mai sus sunt pași practici pentru a face schimbări majore în viața dumneavoastră. Căutați sfat sau tratament profesional în caz necesar, ținând cont de severitatea blestemului familiar.

Ți-a plăcut ? Distribuie

Cauta dupa temă si cuvinte cheie

Ți-a plăcut ? Distribuie

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Postari similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *