Cum să fiți transparenți în căsnicie

Cum-sa-fiti-transparenti-in-casnicie

După ce Adam și Eva au fost creați, este scris despre ei că erau amândoi goi și nu le era rușine. Prin aceasta, ceea ce se dorește să fie subliniat este faptul că soțul și soția trebuie să fie expuși unul față de celălalt în mod complet, adică să fie vulnerabili și disponibili unul față de celălalt. O transparență completă în natura sa originară. Cu toate acestea, trăim într-o societate în care dobândirea transparenței într-o relație este o acțiune luată deseori în derâdere și batjocură. Adolescenți și adulți care își ascund telefoanele de partenerii lor ar putea fi câteva exemple, ce de cele mai multe ori sunt luate drept glume. Însă, în cele mai multe cazuri, soții au o viață, pe care o țin ascunsă de fapt de celălalt soț, fie că este vorba de o relație extraconjugală, de o dependență, de un obicei negativ de a cheltui bani ș.a.m.d.. Pentru ca o căsnicie să fie una durabilă, trebuie să existe între cei doi soți o transparență completă.

În căsătorie nu trebuie să fie loc de secrete!

De fapt, căsătoria ar trebui să reprezinte cea mai transparentă relație din viața cuiva. Eu personal consider că prin căsnicie Dumnezeu v-a creat pentru o anume persoană pentru a împărtăși cu respectiva persoană atât iubire, cât și întreaga viață și pentru a fi vulnerabili în mod complet față de acea persoană fizic, emoțional, mintal și spiritual. Și făcând așa, transparența voastră nu va lăsa loc secretelor, va promova longevitatea și va îmbunătăți intimitatea în căsnicia voastră. Însă ce înseamnă transparența într-o căsnicie?

  1. Începeți prin a manifesta înțelegere reciprocă!

Puneți-vă de acord cu soțul vostru că nu veți lăsa secretele să intervină în vreun fel în căsnicia voastră. Fie ele de tip emoțional, relațional, financiar sau sexual. Deoarece amândoi considerați că transparența este un aspect crucial în relația voastră de soț și soție. Soțul vostru a fost destinat să devină singura persoană de care nu aveți ce să ascundeți. În acest caz înțelegerea reciprocă vă va ajuta să manifestați această atitudine de transparență totală între voi.

  1. Puneți-l pe soțul vostru pe primul loc!

Dacă aveți ceva important de împărtășit, căutați mai întâi să spuneți acel lucru soțului vostru. Soții voștri merită să știe primii ce se întâmplă în viața voastră sau în viața familiei voastre. Așadar, asigurați-vă că ei află primii orice.

  1. Căutați să aveți conturi comune și disponibile în ceea ce privește accesul la acestea!

În calitate de cuplu căsătorit, nu ar trebui să existe întrebarea de tip: dacă să avem sau nu acces la telefoane, la contul pe o rețea de socializare sau să știm alte parole ce aparțin amândurora. Iar pe rețelele de socializare să fiți cât mai clari în ceea ce privește starea voastră civilă. Afirmați în mod evident că sunteți căsătoriți și nu vă este rușine de acest fapt. Dacă nu vă place atunci când soțul vostru vă ia telefonul sau vrea să intre pe unul dintre conturile voastre pe o rețea de socializare, atunci vă aflați într-o situație periculoasă și poate nici nu vă dați seama.

  1. Vorbiți despre tot cât mai des!

Este important să aveți prieteni cu care să povestiți, însă dacă ajungeți cumva să oferiți mai multe detalii în legătură cu viața voastră la altcineva în afară de soțul vostru, atunci pericolul vă paște. Acest pericol se amplifică mai ales dacă persoana cu care povestiți este de sex opus. În calitate de cuplu căsătorit, faceți-vă un obicei din a vorbi despre tot ce ține de voi, spre exemplu de situația financiară, copii, rude, sex ș.a.m.d.. Vă împărțiți viața. Sunteți o echipă.

  1. Lăsați garda jos!

Transparența permite unei alte persoane să vă cunoască mai îndeaproape, personal și intim într-un fel în care nicio altă persoană nu v-a mai cunoscut până acum. Acest fapt implică însă și neînțelegeri, răni și nevoia de o continuă iertare. Când dăm voie soțului nostru să ne vadă așa cum suntem, cu tot cu greșeli, îi permitem de fapt să ne iubească cu adevărat în mod necondiționat pentru ceea ce suntem – oameni imperfecți care pot înțelege iubirea perfectă.

Ți-a plăcut ? Distribuie

Cauta dupa temă si cuvinte cheie

Ți-a plăcut ? Distribuie

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Postari similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *