Cum să câștigi inima copilului tău

Cum-sa-castigi-inima-copilului-tau-e

Sunt multe lucruri pe care le putem face ca să câștigăm inima copiilor noștri. De-a lungul anilor, mi-am făcut o practică din a scrie notițe speciale fiecăruria dintre copiii mei. Este important să afirmăm verbal și să-i încurajăm pe copiii noștri, dar am înțeles că scrisul este mult mai puternic. Și este ceva ce ei pot păstra și la care se pot uita atunci când vor avea nevoie de încurajare și afirmație. O notiță scrisă pentru fiecare dintre copiii mei când ei erau mici a fost una ce a exprimat iubirea mea necondiționată pentru ei și a fost un dar minunat pentru copiii mei. Sunt trei lucruri pe care le-am inclus în notițele mele:

  1. I-am lăsat să vadă că îi iubesc pentru ceea ce sunt, nu pentru ceea ce fac.

Prea des le spunem copiilor noștri “Te iubesc pentru că…” Aceasta este iubire condiționată. Iubirea pentru copiii noștri ar trebui să fie necondiționată. În scrisoarea pentru unul dintre copiii mei, am scris “Te iubesc pentru că ești tu. Tu ești o fată minunată, un copil al lui Dumnezeu creat cu valori infinite și prețioase. Te iubesc mereu, indiferent de circumstanțe.”

  1. I-am lăudat pentru talentul lor unicat, pentru darurile și abilitățățile lor.

I-am scris copilului meu: “Mulți ani am avut certitudinea că ești un lider. Prietenilor tăi le place să te urmeze în tot ce faci. Ai o personalitate atractivă și celorlalți oameni le place să fie în jurul tău.” Scrisoarea aceasta a fost focusată pe laude, nu pe critici. Laudă-ți copiii chiar dacă sunt diferiți de tine. Concentrează-te pe ceea ce îi face unicați.

  1. Am împărtășit cu copiii mei ceea ce vreau ca ei să-și amintească despre relația noastră.

În scrisoarea mea, am scris: “Vreau să îți amintesc mereu că petrecând timpul cu tine a fost o prioritate pentru mine. Doar fiind împreună cu tine a fost ceva ce am îndrăgit.”

Deci, scrie scrisori acum! Dacă nu te simți în largul tău scriind o notiță, fă-o în orice mod! Du-te într-un loc liniștit și scrie din inimă. Nu trebuie să fie complicat sau lung. Poți folosi o schiță, și atunci  cuvintele vor veni în ajutorul tău. Apoi pune-o seara pe perna copiilor tăi, ca ei să o vadă și să o citească atunci când vor merge la culcare. Dacă vrei o conversație mai lungă cu copiii tăi, începe prin a discuta cu ei. Încearcați să jucați jocuri de cuvinte împreună.

Mi-ar plăcea să aud cum reacționează copilul tău la scrisoarea ta. Te rugăm să o împărtășești cu noi!

Ți-a plăcut ? Distribuie

Cauta dupa temă si cuvinte cheie

Ți-a plăcut ? Distribuie

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Postari similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *