Ce să faci atunci când soțul tău este depresiv?

Ce sa faci atunci când soțul tău este depresiv

A-ți ajuta soțul depresiv nu este pentru cei slabi de inimă. Știm asta! Și nu vrem sa evidențiem cât de greu poate fi. Pur și simplu, îți prezentăm câteva idei prin care te putem ajuta să îl poți ajuta pe el, pentru că este extrem de dificil să ai parte de o viață de familie fericită atunci când tatăl nu se descurcă cu trăirile lui interioare.

Deci, dacă soțul tău se afla într-o asemenea situație, îți trimitem o îmbrățișare. Mai jos îți prezentam câteva metode prin care îl poți ajuta.

  1. Vorbește-i:

Dacă vezi că soțul tău nu este în apele sale, discută cu el. Întreabă-l ce anume îl deranjează sau descurajează. Încearcă din răsputeri să nu o spui pe un ton acuzator sau iritat. Arată-i că faci aceasta pentru a-l ajuta. În cartea sa, „Mariaj disperat”, Dr. Gary Chapman ne oferă câteva idei de „Așa da” și „Așa nu” pentru a discuta cu soțul tău despre depresia lui:

AȘA DA

Acceptă-i sentimentele fără a i le condamna. Spune-i că te încrezi în el și că ești sigură că va scăpa cu bine din asta.

AȘA NU

Nu îi spunem că nu are motive pentru a fi depresiv.

Nu îi spune să își revină odată sau să fie bărbat!

Nu îi spune că este o problemă spirituală la mijloc.

Citește și: Învață să spui lucrurilor pe nume

  1. Încearcă metode simple întâi:

Analizează viața lui de zi cu zi: are nevoie de mai mult somn? Face exercițiu fizic? Bea alcool în mod excesiv? Dacă este dispus să schimbe aceste obiceiuri, ajută-l! Fă-i o programare la doctor pentru un control de rutină – în cazul în care există o problemă medicală pentru depresia lui.

  1. Fii răbdătoare și plină de compasiune:

Este de înțeles că s-ar putea sa îți pierzi răbdarea cu soțul tău în momentele sale de depresie. Dar trebuie să ai compasiune! Dacă își poate reveni din punct de vedere mintal, ai mai multe șanse ca el să fie soțul de care ai tu nevoie.

Dacă îți pierzi răbdarea sau compasiunea scade, vorbește cu o prietenă sau membru al familiei care te poate încuraja. Privește în perspectivă pentru a continua sa mergi înainte și a-ți încuraja soțul mai departe: astfel, viața voastră de familie se va îmbunătăți și ea.

Dr. Chapman le amintește soțiilor cu parteneri depresivi că ele pot decide să rămână pozitive, în ciuda situației negative. Soțul tău are nevoie de tine.

Oamenii depresivi de obicei nu văd o cale de scăpare de unii singuri.

Citește și: 5 cauze care pot provoca divorțul într-o căsnicie

  1. Roagă-te pentru el:

Roagă-L pe Dumnezeu să îți arate modalități prin care să îți ajuți soțul. Roagă-L să deschidă mintea soțului tău pentru a accepta ajutorul care i se oferă. Încrede-te în Dumnezeu în această vale grea!

  1. Consideră și alternativa ajutorului profesionist:

Depresia poate fi cauzată de o problemă de sănătate care necesita tratament profesional. Dacă deja perioada de depresie trece de săptămâni întregi, fără vreo îmbunătățire, atunci discută cu soțul tău pentru a cere ajutor extern. Dacă ajungi în această situație, caută un consilier care vă împărtășește valorile și credința.

Ai fost nevoită vreodată să îți ajuți soțul depresiv? Ce ai făcut?

Ți-a plăcut ? Distribuie

Cauta dupa temă si cuvinte cheie

Ți-a plăcut ? Distribuie

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Postari similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *