Ce-mi doresc de Crăciun

Ce-mi doresc de Craciun

În facultate am învățat că o strategie bună de marketing e să induci oamenilor ideea că dacă vor cumpăra produsul tău, imediat vor fi fericiți. Vedem mesajul acesta în toate reclamele, dar de Crăciun ating apogeul! Companiile de publicitate exploatează dorința noastră de a fi fericiți și de a avea sărbători perfecte. De la începutul lui noiembrie suntem asaltați cu imagini despre această perfecțiune: mese îmbelșugate, impecabil aranjate, brad colorat, cadouri ambalate perfect..toate crează în mintea noastră așteptări nerealiste și promit fericirea deplină! Alergând după IDEAL, pierdem ESENȚIALUL:

*Timp cu familia; mai mult decât oricare altă sărbătoare, Crăciunul înseamnă familie, timp cu cei dragi, creând amintiri pentru viață, dincolo de mese bogate și schimb de cadouri.

*Timp cu prietenii; ne plângem că suntem ocupați și ne distanțăm de prietenii noștri, cu care prea rar ne vedem sau schimbăm câteva vorbe. Acum este timpul să stăm pe îndelete împreună, la un ceai și o prăjitură.

*Numărat binecuvântările din viața noastră; ocupați, mereu pe fugă în căutarea fericirii de mâine, ignorăm bucuriile de azi; de Crăciun, avem posibilitatea să vedem cât de multe ne-a dat Dumnezeu și anul acesta!!

*Colinde cântate pe la geamuri; nimic cu se compară cu fiorul care te străbate când colinzi în frig, pe la geamuri înghețate Vestea Nașterii Pruncului Divin; să vezi bucuria pe fața celor colindați și să retrăiești bucuria copilăriei!

Citește și: Moș Crăciun – minciună sau adevăr?

*Pauză de la alergarea continuă în care suntem prinși tot anul; măcar de Sărbători să încetinim ritmul și să medităm la anul care a trecut, la ce ne dorim de la următorul; să ne odihnim mintea aglomerată cu liste, cifre și prea mult zbucium; să facem puțină liniște și ordine în noi!

Oare îmi doresc prea mult?🤔

Vă doresc pace! O pace liniștită, calmă, care să vă încălzească inima și să vă umple de bucurie!

Cuibul Ancutei

Ți-a plăcut ? Distribuie

Cauta dupa temă si cuvinte cheie

Ți-a plăcut ? Distribuie

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Postari similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *