Când mă întorc la serviciu?!

Când mă întorc la serviciu

„Cel mai bun lucru pe care îl poți cheltui pentru copiii tăi este TIMPUL!”

Viața de mamă este din ce în ce mai grea. Din toate părțile se lovește familia tradițională, dorindu-se dispariția normalității și înlocuirea valorilor adevărate cu nonvalori. Când ești mamă nu scapi de săgețile societății, ci esti lovită din toate direcțiile cu atâta forță încât te miri cum de mai ai putere să stai în picioare! Indiferent ce ai face, ești criticată: că ai prea mulți copii sau prea puțini, că îi educi prea aspru sau prea îi alintați; că prea le dai sau nu le dai!

Când mă întâlnesc cu oameni care tocmai au aflat câți copii avem, prima întrebare după crucile pe care le fac și reacțiile necontrolate, este: „Deci, nu mai lucrezi, nu?” Sunt întrebată la câteva zile aceeași întrebare, de multe ori cu o subtilă satisfacție și un zâmbet superior. La început m-au durut remarcile și vorbele acestea, dar am învățat în ultimii ani să ignor ceea ce nu mă zidește sau nu-mi dă liniște.

Tuturor acestor oameni, le răspund, măcar virtual, dacă în fața mă ține bunul simț:

Am cea mai importantă slujbă! FAC LUCRAREA VIEȚII MELE! Cresc copiii cu toată responsabilitatea și deplina răspundere a darurilor care mi-au fost încredințate pentru o vreme!

NU mi-am imaginat că vom avea 5 copii, dar i-am primit din mâna lui Dumnezeu cu încrederea că El are un plan măreț cu noi, cu casa noastră și tot El ne va da puterea să-i creștem. Viața noastră de familie are ca motivant principal o viziune pe termen lung, nu doar satisfacții egoiste sau hotărâri luate sub impulsul momentului. Deciziile pe care le luam în educarea copiilor sunt discutate și analizate de mine și de sotul meu pentru că ne dorim, ca majoritatea părinților, tot ce este mai SĂNĂTOS pentru copiii noștri. După ce am născut primul copil, nu s-a pus problema să mă întorc la serviciu. Creșterea și educarea lui erau mai importante decât orice altceva. Apoi am fost binecuvântați cu alți patru copii și „cariera” mea de mămică a înflorit spectaculos.

Îmi spunea o prietenă recent: „La serviciu, ORICINE poate fi înlocuit. În orice zi poate apărea cineva mai bun ca tine, care să-ți ia locul… dar acasă, NIMENI nu o poate înlocui pe mama.”

Așa că, pentru câțiva ani, sunt doar MAMĂ. Spăl, calc, schimb pamperși și șterg năsucuri, gătesc și țin casa cum pot mai bine și mai frumos. Mă ocup de teme, alerg prin oraș ducând copiii la activități sau bibliotecă, fac cumpărături și îi învăț poezii. Pentru că munca mea cea mai importantă o fac AZI AICI în cuibul meu. Nu știu ce va fi peste câtiva ani, dar acum sunt unde mi-e locul! Nu vreau să profit de mama sau soacra să-mi crească copiii și nici nu voi plăti pe cineva să se ocupe de educația copiilor mei.

Dacă ești în aceeași situație, ridică-te și nu mai plânge când cineva îți spune că ești doar mamă și nu ai carieră. Ești cel mai important OM din viața copilului tău, așa că fă-ți datoria impecabil!!!

Isaia 5:20 „Vai de cei ce numesc răul bine şi binele, rău, care spun că întunericul este lumină şi lumina, întuneric, care dau amărăciunea în loc de dulceaţă şi dulceaţa, în loc de amărăciune!„

 

Cuibul Ancutei

Ți-a plăcut ? Distribuie

Cauta dupa temă si cuvinte cheie

Ți-a plăcut ? Distribuie

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Postari similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *