Afacerea altora, invidia mea

Afacerea altora - invidia mea

De când am început să scriu pe blog, am cunoscut multe femei pasionate de hobby-urile lor, pe care le transformă în mici afaceri. Pe lângă banii câștigați, satisfacția cea mai împlinitoare este faptul că munca lor aduce un plus de valoare familiei și bucură sufletul, ochii și/ sau burtica clienților☺. Nu-i puțin lucru să faci prăjituri, să croșetezi sau să coși, să pictezi sau să faci săpunuri, în timp ce crești copii și te ocupi de casă; pasiunea este atât de mare, încât oboseala nu se simte.

O astfel de femeie trebuie apreciată ( pentru că are curaj să facă ceva), încurajată ( să aibă mai multă îndrăzneală), lăudată ( să simtă că ce face, face bine) și mai ales susținută ( să-și ducă visul cât mai departe).

Citeam pe blogul lui Cabral o postare „La prieteni, trebuie să fii primul care plătește!”. Dacă ai un amic cu o afacere, nu aștepta să-ți facă mereu cinste, ci ajută-l plătindu-ți partea. Nu te bucura mereu de gratuități, ci pune și tu umărul la bunul mers al afacerii lui. Dacă tot trebuie să dai comandă de prăjituri pentru o aniversare, fă-o la prietena care se pricepe; dacă vrei un tort gustos, sigur știi pe cineva care gătește cu drag; dacă trebuie să faci un cadou, comandă un tablou cusut/pictat de amica ta. Șosete sau căciuli de iarnă trebuie să cumperi, așa că ia-le de la cunoștința care împletește. Clămițe sau bentițe găsești minunate la o tânăra mămică. Beneficiile sunt de ambele părți!

Două dintre trăsăturile care urâțesc o femeie sunt răutatea și invidia. De multe ori, acestea ne fură pacea și bucuria vieții. Ciuda asta între femei este așa de păguboasă; în loc să ne sprijinim una pe cealaltă, să creștem împreună, ne punem piedici, fără să conștientizăm că răul ne afectează și pe noi. Cum una dintre noi începe să aibă nițel succes, sărim cu critica: „Nu face bine!”; „”Nu-mi place cum face!”, „E cam stângace!”etc.

Scriam și aici „Dacă femeile ar fi mai îngăduitoare una cu alta, dacă s-ar ajuta mai mult și ar fi mai sincere, lumea ar fi un loc mult mai bun!” Hai să ne încurajăm mai mult, să ne susținem, să ne ridicăm (măcar noi între noi) și vom crește ÎMPREUNĂ! Nu suntem toate talentate sau pasionate de aceleași lucruri, dar acesta este farmecul unei comunități: fiecare face ce-i place și ne este mai bine ÎMPREUNĂ!

În loc să învidiezi mămicile care au un mic bussines, mai bine gândește-te la hobby-urile tale și vezi ce ai putea transforma în profit.

Învață!

Încearcă!

Muncește!

Ocupă-ți timpul cu lucruri care să-ți aducă valoare și să te împlinească.

Între timp, ajută „capra vecinei” să se îngrașe puțin😁😁:

Livia torturi minunate

Ana căciulițe călduroase

Petruța prajituri si torturi foarte gustoase

Alina bentite, clamite, accesorii delicate și foarte utile

Tea handmade cadouri unice, deosebite

Alina torturi si prajituri încântătoare

Mioara torturi si cei mai gustosi cozonac

 

Cuibul Ancutei

Ți-a plăcut ? Distribuie

Cauta dupa temă si cuvinte cheie

Ți-a plăcut ? Distribuie

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Postari similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *