7 minciuni despre căsătorie

7 minciuni despre casatorie

În cadrul articolului „7 adevăruri despre căsătorie”, am analizat cele mai importante lucruri pe care eu și soția mea, Susan, le-am învățat de-a lungul căsniciei noastre. În timp ce citeam comentariile lăsate la respectivul articol, mi-am dat seama de multe minciuni care circulă în legătură cu căsătoria, iar oamenii nu numai că le cred, ci le și consideră bune de urmat. O astfel de minciună poate crea ravagii într-o căsnicie. Așadar, iată cele 7 minciuni legate de căsătorie:

Minciuna nr. 1: Căsătoria este realizată pe baza unui contract.

Dacă acceptăm această minciună, vom percepe căsătoria drept o tranzacție. Acest lucru înseamnă: „eu fac ceva, ca tu să faci ceva pentru mine la rândul tău”. În plus, „dacă tu nu faci ce vreau eu, atunci reziliez contractul”.

În articolul denumit „3 lucruri la care să iei aminte înainte de a divorța”, am afirmat următoarele: „căsătoria nu e destinată să devină un contract care poate fi reziliat, ci un legământ care ar trebui cinstit. Există o distincție evidentă între legământ și contract. Pe scurt, printr-un contract doar beneficiezi de ceva anume. În schimb, un legământ înseamnă să dai de la tine tot ce ai mai bun”.

Minciuna nr. 2: Căsătoria este de modă veche.

Dacă acceptăm această minciună, înseamnă că nu luăm în considerare importanța acestei instituții, lăsată de Dumnezeu încă de la începutul lumii și destinată să rămână până la sfârșitul ei. Se poate ca această uniune, și anume căsătoria, să fie atacată, însă nu va putea fi schimbată.

Minciuna nr. 3: Căsătoria este un parteneriat ce presupune o implicare de 50%.

Dacă acceptăm această minciună, ne găsim scuza potrivită pentru a nu ne implica 100% într-o relație. În mod constant, vom compara eforturile noastre cu cele ale soțului nostru și ne vom întreba cine contribuie mai mult la relație. Într-un astfel de caz, soții probabil vor începe să țină scorul în legătură cu care dintre ei doi cheltuie mai mulți bani, care e mai disciplinat, care spală mai multe vase, care face mai multă curățenie sau lucrează mai mult. Căsătoria înseamnă implicare 100%, adică să dai tot ce ai mai bun în și pentru acea relație.

Minciuna nr. 4: Căsătoria va termina lupta cu pofta carnală.

Dacă acceptăm această minciună, cu siguranță vom fi dezamăgiți și vom eșua. Cele mai multe lupte cu care începem căsnicia, de fapt nu sunt rezolvate de căsătorie, ci în ea, de-a lungul timpului.

Minciuna nr. 5: Căsătoria va rezolva problemele mele și mă va face fericit.

Dacă acceptăm această minciună, vom pune o presiune irealizabilă pe umerii soțului nostru de a ne îndeplini dorințele și de a ne rezolva toate problemele noastre. Căsătoria ar trebui să aducă fericire și satisfacție. Soții ar trebui să se ajute în gestionarea dificultăților, însă soțul nu poate fi toată viața noastră sau sfârșitul ei. Numai Dumnezeu poate fi.

Minciuna nr. 6: Căsătoria înseamnă doar ceea ce eu pot obține de la soțul meu.

Dacă acceptăm această minciună, îl vom răni pe soțul nostru cu egoismul nostru. Când căsnicia are drept scop a dărui, și nu a dobândi, este mult mai satisfăcătoare și plină de realizări. Iubirea înseamnă a dărui.

Minciuna nr. 7: Căsătoria nu înseamnă să muncești din greu.

Dacă acceptăm această minciună, atunci cu siguranță înțelegem greșit adevăratul scop al omului și al căsătoriei. Din cauză că noi oamenii suntem din fire egoiști, soții vor trebui să lucreze la acest aspect și să încerce să dăruiască ceva, în loc să ia de la soț.

Donald Trump a afirmat următoarele în legătură cu „munca” în cadrul căsătoriei: „ei bine, dacă trebuie să muncești la ea, atunci nu merită. Trebuie să lucrez la multe alte aspecte din viața mea. Trebuie să lucrez la serviciu. Cred doar că o căsnicie trebuie să fie ușoară, nu grea”. De fapt, trebuie să lucrăm la căsnicia noastră și merită să acționăm așa. Ca și în cazul altor aspecte ale vieții noastre, atunci când lucrăm la îmbunătățirea căsniciei noastre, cu siguranță vom vedea din ce în ce mai multe ameliorări.

Care ar fi alte minciuni despre căsătorie? Ați crezut vreodată în vreo minciună din cele menționate anterior?

Ți-a plăcut ? Distribuie

Cauta dupa temă si cuvinte cheie

Ți-a plăcut ? Distribuie

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Postari similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *