5 cauze care pot provoca divorțul într-o căsnicie

5 cauze care pot provoca divortul intr-o casnicie

Cum ajung cuplurile care la început se iubeau așa mult să divorțeze? Haideți să o luăm cu începutul.

Vă întâlniți. Vă simțiți atrași unul de altul și începeți să petreceți din ce în ce mai mult timp împreună. Vă place persoana respectivă și se întâmplă ca sentimentul să fie reciproc. Bucurie. Încântare. Scântei. Emoții. Deveniți puțin neliniștiți, gândindu-vă dacă persoana cu care vă întâlniți, va rămâne sau nu în viața voastră. Începeți să vă luați anumite angajamente unul față de celălalt. Să vă faceți promisiuni. Acestea vă conferă o anumită siguranță cu privire la consolidarea relației dintre voi.

Vă căsătoriți. Problemele apar.

Inevitabil ele apar și la fel se va întâmpla și în viața voastră. Pentru anumite cupluri, aceste probleme sunt mai ușoare. În schimb, pentru alte cupluri problemele sunt mai dificil de gestionat și rezolvat, reprezentând și o sursă de stres. Statisticile demonstrează faptul că 50% dintre cupluri vor rămâne împreună în ciuda problemelor, iar 50% dintre acestea vor alege să divorțeze. Iată 5 elemente care ar putea cauza divorțul:

  1. Întâmpinați dificultăți în felul în care alegeți să vă gestionați problemele, acestea devenind, în cele din urmă, un stil de viață

Dacă nu lucrați ca o echipă în rezolvarea problemelor, acestea vor deveni din ce în ce mai pronunțate. Momentele în care vă certați încep să se înmulțească. Nu comunicați bine unul cu celălalt și începeți să deveniți răutăcioși unul cu celălalt. Pericolul bate la ușă. Majoritatea cuplurilor trec prin perioade dominate de conflicte și astfel pot ajunge să neglijeze părțile pozitive ale relației lor.

  1. Zilele devin tot mai aglomerate

Aveți o casă de care trebuie să aveți grijă, copii care au nevoie să le acordați timp și atenție; munca începe să vă ocupe din ce în ce mai mult timp, iar situația financiară devine o povară.

  1. Începeți să neglijați lucruri din viața voastră care odată vă apropiau unul de celălalt

Nu vă mai bucurați unul de celălalt și nu mai ieșiți împreună. Nu căutați oportunități pentru a petrece timp doar voi doi sau să vă mai plimbați împreună pentru a povesti doar ca niște prieteni. Iar când se întâmplă să faceți aceste lucruri, de cele mai multe ori, totul se încheie cu o ceartă.

  1. Unul sau ambii parteneri încep să asocieze prezența celuilalt cu o senzație de durere și stres, și nu cu una de sprijin și plăcere.

Prietenia voastră devine doar o amintire vagă. Pericolul poate fi întrezărit, iar puntea de legătură dintre voi nu mai există.

  1. Începeți să luați în considerare ideea de a divorța.

Viitorul deja apare nesigur și plin de întrebări și replicile care predomină în relația voastră sunt de tipul: „de ce ar mai trebui să stau cu tine? Poate ar trebui să divorțăm.” În această clipă, experimentați distrugerea totală a relației și nici nu mai investiți în ea. În primul rând, uitați cu ce angajamente ați plecat împreună la drum. În lipsa unei punți de legătură, divorțați. Soluția ar fi să nu vă amenințați niciodată și să nu luați în considerare ideea de a divorța.

Când nu mai lucrați ca o echipă la rezolvarea problemelor, conflictele devin din ce în ce mai numeroase, amplificându-se.

 

Vă încurajăm să fiți niște buni observatori și să vedeți de departe posibilele pericole. Atunci când spui: „Mie nu mi se poate întâmpla”, deja jumătate de luptă e pierdută. Ia în calcul că se poate întâmpla și caudă să consolidezi căsnicia ta zilnic!

Ți-a plăcut ? Distribuie

Cauta dupa temă si cuvinte cheie

Ți-a plăcut ? Distribuie

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Postari similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *