3 semne ca ești o soție care controlează

3 semne că esti o soție care controleaza

Eu și cu soțul meu eram la picnic împreună cu fiica noastră și familia ei într-o frumoasa zi insorita, în Maramureș. Mă simțeam minunat. Aerul proaspat de munte mi-a umplut plămânii în timp ce admiram cerul albastru. Ne-am oprit într-un loc special amenajat pentru picnic și am pregatit prânzul despachetând sandvish-uri, cipsuri și prăjiturele. Eram relaxată și admiram peisajul. După picnic, am intrat pe modul „curățenie” și am smuls punga cu prăjiturele din mâna soțului meu. S-a uitat la mine trist în timp ce l-am întrebat: „Chiar mai vrei să mănânci?”. El mi-a răspuns: „Mănânc ce vreau!”. Mi-am dat seama ca am greșit și rușinată mi-am spus, în sinea mea, că la picnicul viitor voi  împacheta niște plăcinte cu mere.

Controlul este prezent în viața noastră sub diferite forme. Dacă răspunzi „Da” la unul dintre cele 3 semne care urmează , înseamnă că ești o soție care vrea să fie tot timpul în control.

  1. Te plângi și critici încontinuu

S-ar putea să începi prin a critica și căuta defectele soțului. Te convingi pe tine însuți că îi vrei doar binele și vrei să-l ajuti să devină o persoană mai bună, dar critica constantă și distrugerea respectului față de sine, sunt nejustificate și ofensive. Nu contează cât de nesemnificativ este pentru tine, îi spune soțului ca nu este acceptat și iubit pentru ceea ce este el. Critica este numitorul comun al multor relații bazate pe control. Critica condiționează dragostea și vrea să controleze dinamica relației tale.

Citește și: Control vs împuternicire asupra copiilor tăi

  1. Ești geloasă și posesivă

Vrei să știi unde este și ce face în fiecare minut? Îi interoghezi prietenii, familia, pui sub semnul întrebării conversațiile telefonice și fiecare minut în care nu-i lângă tine. Probabil acest comportament este cauzat de frică, dar transmite lipsă de respect. Frica pare rațională doar persoanei care este terorizată de ea. Frica, gelozia și posesivitatea distrug încrederea și relația. Te paralizează, te stânge de gât și te îndepartează de adevărata intimitate. Gelozia și invidia distrug încrederea dintre două persoane.

  1. Manipulezi sentimental

Folosind vina și intimidarea, persoanele care vor să fie în control folosesc sentimentele partenerului în favoarea lor.

Dacă reușești să-ți faci soțul să se simtă vinovat pentru orice lucru mărunt, atunci controlul e aproape 100% instaurat. Încet, soțul renunță la putere  își sacrifică sentimentele doar să nu te mai audă vorbind. Îți jefuiești soțul de dreptul de a mai avea sentimente. Cand spui: „Da!” La căsătorie nu înseamnă control, înseamnă să iubești și să protejezi.

Citește și: 5 comportamente care depărtează copiii de părinți

Sunt multe alte moduri de a controla dar dacă reușești să identifici semnele poți evita dezastrul de mai târziu. Dacă te identifici cu aceste semne cere ajutor, să înțelegi de ce vrei să te comporți astfel. Mama mea spunea că în cele mai bune zile abia te poți controla pe tine. Nu-i poți controla pe alții dar poți controla ce răspunzi celorlalți. Pierdem foarte mult dacă lăsăm ca viețile noastre să fie dictate de control.

Prin ce metode ai încercat să controlezi?

Sursă foto: https://psychologenie.com

Ți-a plăcut ? Distribuie

Cauta dupa temă si cuvinte cheie

Ți-a plăcut ? Distribuie

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Postari similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *