3 Rugăciuni pentru căsătoria voastră

3 Rugăciuni pentru căsătoria voastră

M-am întâlnit cu o bună prietenă de-ale mele acum câteva săptămâni.

„Mi-a spus soțul meu că viața noastră sexuală s-a terminat”, a spus ea. El a explicat în mod concret că nu mai este atras de ea. El a comparat situatia cu neplacerea ei față de ouă. „Stii cum nu-ți plac tie ouăle? Pur și simplu nu iti plac si nu te poti forta sa iti placa.”

Și asta a fost tot. El i-a spus să nu o iau personal, că nu exista altcineva de vârsta ei de care să se simtă atras. Astfel că, ea era căsătorita de 15 ani, cu doi copii, și un bărbat care, în majoritatea cazurilor, era un soț și un tată bun, dar care decisese, în mod unilateral, să-și înceteze viața sexuală. În acel moment, ea avea câteva lupte majore în căsătoria ei.

Iată trei rugăciuni pentru a trata acest tip de suferință și altele:

  1. Rugați-vă pentru înțelepciune

Doamne, am nevoie de înțelepciune pentru a ști cum să rezolv această situație. Nu reusesc să o rezolv de una singură. Ea l-a rugat pe Dumnezeu să o ajute să vadă situația clar si să spere. Da, se simțea rănită; da, era supărată; dar rugăciunea pentru înțelepciune a determinat-o să caute înțelepciune, sfătuire și să aștepte ajutorul lui Dumnezeu.

Citește și: Rugăciunea soților

  1. Rugați-vă pentru dragoste

Pe o altă prietenă de-a mea o irita atât de tare soțul ei în timpul acestor luptele din căsătorie, încât această stare ajunge să acopere sentimentele de dragoste pe care le simte pentru el. Deci, ea se roagă: Doamne, te rog să reaprinzi dragostea pe care am simțit-o pentru soțul meu, și dacă nu-o mai pot simți, te rog, fă-mă să-l iubesc pentru că este creatia ta și pentru că, a-i iubi pe ceilalti este poruncă de la Tine. 

Așa că rugăciunea a ajutat-o să-i arate soțul ei dragoste și bunătate, și în acelasi timp, să-l privească cu ochi mai iubitori.

  1. Rugați-vă pentru maturitate

Când o căsătorie are probleme, cel mai ușor este să iei calea imaturității. Este vorba despre doi oameni, care nu se gândesc decât la ei înșiși. 

Citește și: Creșteți-vă duhovnicește copiii!

Doamne, vreau să mă dezlănțui, vreau să-mi rănesc soțul asa cum m-a rănit si el pe mine. Dar stiu că…,  aceasta nu este alegerea corectă. Te rog dă-mi maturitatea necesara pentru a mă controla, chiar dacă el se comportă ca un copil. Ajută-mă să fiu un exemplu bun pentru copii mei.

Sursă foto: https://www.stlukeorthodox.com

Ți-a plăcut ? Distribuie

Cauta dupa temă si cuvinte cheie

Ți-a plăcut ? Distribuie

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Postari similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *