10 aprecieri pentru soțul tău

10 aprecieri pentru sotul tau

Soțul meu a venit acasă cam trist. Părea că-i este greu să se țină pe picioare și vocea-i era stinsă. L-am întrebat ce se-ntâmplase, cum îi fusese ziua și mi-a mărturisit că șeful lui îl jignise dureros. Atunci am început să-i spun cuvinte calde, de apreciere. Nu imediat, dar nici târziu după aceea a început să se înveselească, să fie binedispus. Atunci mi-a venit în minte întrebarea: De ce nu-l complimentez mai des pe soțul meu? De ce trebuie să se simtă el deprimat ca eu să-i vorbesc pozitiv, să-l încurajez?

Psihologia populară tradițională ne învață că universul femeilor sunt cuvintele și că, pentru bărbați, acest tip de comunicare nu e la fel de important. Oare așa să fie? Chiar dacă ei comunică diferit, tot au nevoie (la fel de mult) de încurajare și recunoaștere, mai ales din partea soțiilor lor. Iată zece complimente pe care i le poți adresa soțului tău și care vă vor face relația mai puternică:

  1. Apreciază-i înfățișarea

Bărbații ne spun mereu că intimitatea sexuală cu soțiile lor este foarte importantă. Lasă-l să știe că este dorit de tine, spunându-i cât de bine arată. Crede-mă, își dorește cu disperare să știe că tu încă crezi asta despre el.

  1. Apreciază-i etica în muncă

Să muncească din greu în fiecare zi să-și întrețină familia este o sarcină copleșitoare. Spune-i soțului tău că apreciezi cât de greu muncește și că ești mîndră de realizările sale profesionale.

  1. Apreciază-i aptitudinile de tată

Pentru mame e ușor să petreacă mai mult timp reconsiderând și corectându-i pe toți în domeniul paternității decât să le aprecieze contribuția în acest domeniu. Când îl vezi pe soțul tău influențându-i pozitiv pe copiii tăi în lucruri mari sau lucruri mici, spune-i!

  1. Apreciază-l ca lider spiritual

Sarcina de a-și conduce familia spre relații mai profunde cu Dumnezeu este iarăși o uriașă responsabilitate pe care soțul o poartă. Chiar dacă și el are de învățat în privința aceasta, mulțumindu-i pentru ce face bine, pentru ce reușește, îl încurajezi să continuie să crească spiritual el însuși și să vă conducă pe tine și pe copii spre ținta veșnică.

  1. Apreciază-i înclinațiile/trăsăturile atletice

Există un sportiv, un cuceritor, un performant în ceea ce privește abilitățile fizice în fiecare bărbat. Fii alături de el în activitățile sportive în care este implicat (fie că participă, fie că le privește).

  1. Apreciază-i caracterul

S-ar putea ca tu să fii singura persoană care cunoaște sacrificiile pe care soțul tău le-a făcut ca să onoreze ce e drept, ce e bine, în loc să aleagă calea ușoară. Prin orice mijloace, transmite-i că ai remarcat caracterul lui și integritatea lui și că ești mândră de omul adevărat ce este.

  1. Apreciază-i îndemânarea

Unii bărbați sunt mai îndemânatici decât alții, dar, în adâncul lor, toți bărbații își doresc să fie genul acela care pot repara, construi, instala orice pe lângă casă. Chiar dacă lada de nisip pe care a făcut-o pentru copii este cam strâmbă, mulțumește-i că și-a luat timp ca să facă din casa voastră un loc minunat în care să trăiți.

  1. Apreciază-i eforturile dedicate relației cu familia extinsă

Crede-mă, dacă soțul tău are relații pașnice cu rudele tale/părinții tăi, aceasta nu se întâmplă fără ceva efort. Asigură-l că ai observat că ,,și-a mușcat limba” ca să nu jignească sau a suportat pe vreun unchi urâcios de dragul unității în familie. Până la urmă, el le face toate acestea pentru tine.

  1. Respectă-i plăcerile personale

Dacă pescuitul, de exemplu, nu înseamnă nimic pentru tine, este nemaipomenit să te bucuri alături de el când ajunge la vreun loc sau vreo vale cu pești. Sărbătorește, fii încântată alături de el.

  1. Apreciază-i gesturile mici

Binecuvântată este femeia al cărei soț înfruntă gerul ca să-i curețe parbrizul mașinii într-o dimineață de iarnă sau care va pune rufele la spălat pentru că ea a avut o zi foarte grea la muncă. Apreciază-i atenția, delicatețea și el va căuta și alte căi pentru a-ți face ziua mai bună.

Ți-a plăcut ? Distribuie

Cauta dupa temă si cuvinte cheie

Ți-a plăcut ? Distribuie

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Postari similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *